FAQ – Veel gestelde vragen

Er zijn altijd vragen, staat die er van u niet tussen neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

vanaf 12 weken mag de pup mee, mits geënt tegen kennelhoest en rabiës. De wandeling zal alleen plaatsvinden met andere pups tot de maximale leeftijd van 20 weken.

Nee, helaas. Een loopse hond wordt in een losloopgebied te veel lastig gevallen door andere honden. Dit veroorzaakt onrust en is niet prettig voor de loopse hond en tevens niet voor de honden in de groep.  Een individuele wandeling is wel mogelijk.

Wanneer u interesse heeft in de diensten van WalkandPlay, kom ik eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek leer ik u en uw hond kennen en vul ik samen met u een vragenlijst in. Dit om een goed beeld van uw hond en uw wensen te krijgen. Naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst, bespreken wij in welke groep uw hond het beste past!
Wanneer u besluit om gebruik te maken van de diensten van WalkandPlay, tekenen we de algemene voorwaarden en het sleutelcontract.Uw hond start de eerste wandeling aan de lijn. Tijdens de wandeling bekijk ik goed hoe uw hond reageert op al zijn/haar nieuwe vrienden, op mij en de omgeving. Wanneer ik het vertrouwen in de hond heb, mag hij/zij los gaan lopen met een lange lijn aan de halsband. De lange lijn wordt uiteraard afgebouwd tijdens de volgende wandeling(en).

Ja, Wanneer afgesproken geef ik uw hond eten en kan hij/zij heerlijk uitrusten van een heerlijke wandeling

De meest van deze verzeekeringen bieden dekking voor schade die uw hond of kat aan anderen toebrengt.

Voor de meeste honden is kennelhoest lastig, maar niet gevaarlijk. Hoe ernstig de ziekteverschijnselen bij je hond zullen zijn en hoe hoog het risico is, hangt vooral af van zijn weerstand. In zeldzame gevallen kan de ziekte bij honden leiden tot een ernstige longontsteking.

Ik maak graag en veel foto’s en video’s en plaatst deze op de Facebook pagina en Instagram pagina van WalkandPlay

Nee, dit is niet nodig aangezien uw hond bij het ophalen een halsband omkrijgt, met daaraan een penning met mijn mobiele nummer. Ook gebruik ik eigen riemen.

België: Weelde – Turnhout – Oud turnhout – Ravels – Merksplas – Baarle Hertog Nederland: Baarle Naussau – Chaam en Alphen. Staat uw regio er niet bij, kunt u ons altijd mailen.

In de bus van WalkandPlay zijn professionele kennels ingebouwd zodat de honden apart van elkaar vervoerd worden. Wanneer ze elkaar eenmaal kennen, mogen ze ook samen zitten als ze dat leuk vinden!  De bus beschikt over een dakventilator zodat er in de bus voldoende frisse lucht aanwezig is.

De reguliere wandelingen/ speelweide duurt 60 minuten, dit is exclusief de reistijd. Bij pups en senioren of een medische aandoening wordt de tijd ingekort.

De hond wordt opgehaald tussen 8 en 9 uur in de ochtend en tussen 12.30 en 13.30 uur in de middag.

Uw hond dient de commando’s ‘hier’ en ‘zit’ te kennen. Kent uw hond deze commando’s nog niet omdat hij/zij deze nog niet geleerd heeft? Geen zorgen! Samen zullen we dit uw hond snel leren!

Uw hond mag mee wandelen en zal aan de lijn gehouden worden als u dat wenst. Het leukste voor de hond is natuurlijk om los te lopen. Wanneer mogelijk wordt dit dus graag getraind!

Ik beschik over eigen handdoeken, maar het is altijd fijn om een extra handdoek bij de deur te zien liggen.

Uiteraard mag dit! Wanneer er plek is, is dit uiteraard geen probleem. Graag deze aanvraag voor 22.00 uur (de avond ervoor) indienen, zodat ik uw huissleutel de volgende dag mee kan nemen.

Ja, dat is mogelijk binnen een straal van 5 kilometer.

Over het algemeen is niet verstandig om een hond die niet mobiel genoeg is mee te nemen in een groep met loslopende honden en ik zal, kijkend naar elke individuele situatie, bepalen of de hond mee kan.

Als eerste kijk ik hoe het gedrag van de hond in de groep tot uiting komt en of zij of hij wel in de groep gaat passen. Past dit niet, dan kijk ik graag naar een andere dag of dagdeel om de hond mee te nemen in een andere groep met andere dynamiek. Mocht er echt een probleem vormen dan ga ik daar graag met je over in gesprek om naar een andere oplossing te zoeken.

In de gebieden waar we lopen is niet veel water, maar toch kan een enkel kleine beekje ontstaan door regenval. Echter kan ik een nat pak niet altijd voorkomen.

Indien een hond bang is voor de bench, dan kan er in het begin voor gekozen worden dat de hond voorin (in een harnas en in de gordel) mee gaat. Op die manier leert de hond dat de bus staat voor wandelingen in het bos en kan zij of hij ook aan mij wennen. Dan bouwen we het langzaam op zodat de hond uiteindelijk in de bench kan.

Ik kan altijd van advies voorzien, indien gewenst. Maar ik ben geen gedragsdeskundige of hondentrainer. Zijn er zaken die op het gebied van gedrag aangepast moeten worden, dan adviseer ik contact op te nemen met een deskundige.

Ja, uiteraard kan dit. Echter is het goed om te weten dat het geld niet wordt terug betaald.

Een extra hond kan mee, indien er plek is in de bus.

Ik hanteer een korting van 10% op de 2e hond en 15% op de 3e hond. Voorwaarden is wel dat de honden op één adres wonen en zijn van dezelfde eigenaar.

De sleutel wordt alleen meegenomen op de dagen van de wandeling. In huis wordt de sleutel achter slot en grendel opgeborgen. Tijdens de wandeling wordt de sleutel meegenomen in een heuptas en niet achtergelaten in de bus. Tevens wordt de sleutel voorzien van een label met alleen de naam van de hond erop. Ik heb ook een VOG verklaring, dit is een verklaring van goed gedrag die wordt afgegeven door het ministerie.